Hadžibeg!

Mladi pisac pod stare dane

Knjige

Neki ljudi, neka mjesta baš kao i neke knjige sami se vole, ne trebaš se puno ni truditi. Hadžibegove možete naći ovdje: Hadžibegove knjige možete naći na Amazonu

Naslov: Hadžibeg prva

Podnaslov: Hadžibegova prva

Naslovnica: Hadžibeg prva
Hadžibeg prva

Naslov: Hadžibeg 2

Podnaslov: Hadžibegova druga

Naslovnica: Hadžibeg 2
Hadžibeg 2

Naslov: Hadžibeg 3

Podnaslov: Information not available

Naslovnica: Hadžibeg 3
Hadžibeg 3

Naslov: Mladi pisac pod stare dane

Podnaslov: Najčitanije i još nepročitane priče

Naslovnica: Mladi pisac pod stare dane
Mladi pisac pod stare dane

Naslov: Što bi rek'o Hadžibeg

Podnaslov: Information not available

Naslovnica: Što bi rek'o Hadžibeg
Što bi rek'o Hadžibeg

Čitaj & Upoznaj Hadžibega

Kad bi svi uzimali samo onoliko koliko nam treba, a ostatak djelili onima kojima treba svima bi nam bilo potaman.

Video priče

Svaki dan se zahvalim Bogu što mi je dao pameti da mogu misliti svojom glavom, a ne mogu mu se nazahvaljivati na blagodeti skromne, ali dovoljne nafake sa kojom mogu sve što znam i vidim reći i raditi kako mi zdrav razum i savjest nalažu, a ne kako mi drugi kažu zarad bolje pozicije i većeg imetka.

Kemal Čopra

Mladi pisac pod stare dane

Fata Hadžibegovca

Fata Mute Kemica sa Dolac malte

Kemal Čopra

Mladi pisac pod stare dane .

Kad imaš podršku ni nebo ti nije granica, a kad nemaš skupiš se ko kineska majica poslije pranja. Hadžibeg se uz vašu podršku raširio ko Kineski zid i širi se dalje.

Priča o...

Znanje

Ako ti se učini da u nečem nema nikakve pouke, ili si blentav ili ti se pouka dobro sakrila.

Tradicija i običaji

RAHATLUK
Kad ono nešto insana krene pa se sve složi i dan se skocka kao za izložbe kakve: Probudiš se naspavan, Fata ne ronda nego cvrkuće ko bulbul pa ti kahva bude slađa, makar je i ne šećerio već odavno. Popije se rahat, i Fata ode u avliju, a ja već naložio vatru da poprži onu drugu kesu minasa. Uzmirisala se avlija na dim, a kuća na tek poprženu kahvu. More li išta kao miris vratiti insana u neki drugi vakat ili neka druga mjesta, pa čak i u ona u kojima nisi nikad ni bio, ali ti se učinilo kao da jesi.

Jezik i dentitet

Nikad nije kasno da od svog života napraviš svoj život, da ne živiš kako drugi živi i kako drugi kaže da se živi.

Zekija Agic
Zekija Agic
2022-09-12
preporučuje
Knjige nisam još čitala video snimke volim da slušam i gledam uživam u tome .Tako tople i iskrene priče misli mi odlutaju u neka lijepa vremena.Kad želim da se odmorim od ove ponekad teške stvarnosti samo odem na stranicu Hađibeg .Hvala na svakoj objavi svakom video snimku veliko hvala .
Selma Dzanic-Dzaferovic
Selma Dzanic-Dzaferovic
2022-08-15
preporučuje
Pod hitno uvrstiti ove knjige u apoteke umjesto tableta, onih za smirenje a i onih protiv bolova i žigova 🙂 Poslije ovih knjiga mozak se regeneriše, duša napuni merakom, misli razbistre. Tačno mi je žao ove knjige brzo čitati. Toplo preporučujem!!!
Vladimir Balašćak
Vladimir Balašćak
2021-06-03
preporučuje
Pisao čovek s dušom i srcem velikim kao mesec .Da je drugačije ne bi Hadzibeg bio ono što jeste. Svaka reč dopire do srca običnih i divnih ljudi. Za pisca nema ništa lepše od toga. Krasno i filigransko pripovedanje vraća nas u neko divno vreme i svaka reč daje nadu. Jedan prelepi omaž prohujalom vremenu i pravim vrednostima, kojih više nema ili ih je sve manje. Svaka reč je melem i što je najvažnije daje nadu da se te vrednosti opet mogu vratiti. U ovim smutnim vremenima, kad je sve više onih koji pišu, a sve manje onih koji čitaju, za ovo kvalitetno, pitko i čitljivo delo, prosto ne mogu da nadjem reč s kojom bi se opisala njegova krasota.Običan svet i narod to prepoznaje i to je dovoljno. Ovo delo će se urezati u srce i dušu običnom čoveku zauvek, u to sam siguran. Zato od srca i sa velikom sigurnošću, preporučujem svima i na svakom koraku delo gospodina Čopre, jer ono što je rodjeno iz njegove duše, sigurno će oplemeniti i naše. Vladimir Balašćak.
Salkic Naida-Amir
Salkic Naida-Amir
2020-12-27
preporučuje
👏👏👏👏 naajbolji je Hadžibeg
Tesnim Selsebil
Tesnim Selsebil
2020-04-27
preporučuje
UZVISENI ALLAH JE OBJAVIO KUR' AN KAO UZVISENI GOVOR NEKE LJUDE JE NADARIO DA SVOJIM PERUM PRODRU U LJUDSKO SRCE ,LIJEPA RIJEC KAZE ALLAH UZVISENI JE KAO LIJEPO DRVO KORJENI SU MU DUBOKO U ZEMLJI ,A GRANE VINULE SE VISOKO U NEBO.NESTO NAJLJEPSE PROIZASLO IZ VJERE JE NADA ,LIJEPO SE PRISJECATI PERIODA GDJE SU ZIVJELE LJUDINE STO BIH SE REKLO ,A NADA NAM PRUZA MASTU DA CE ODNEKUDA BAHNUTI LJUDI CIJA ODORA I AHLAK ZAUSTAVLJA POGLED I DAH...AKO BOGDA DA SE OSTVARI . AMIN .
Dada Karić
Dada Karić
2020-04-27
preporučuje
Predivne priče koje nas vraćaju u nedavnu prošlost isto kao što i dotiču sadšnjost.Priče u kojima se olako identifikujemo i tako jednostavne događaje i ljude oko nas pronalazimo u njima.Hvala " Hadžibegu što postoji"😊
Munevera Avdagić Begić
Munevera Avdagić Begić
2020-02-21
preporučuje
svakom pricom odusevljena mogla bih stalno citati i opet ispocetka
Aisha Kreso-Delic
Aisha Kreso-Delic
2020-01-20
preporučuje
Osvježenje i iskreno preporučujem 👏👏👏
Salko Mahmutović
Salko Mahmutović
2019-12-03
preporučuje
Očuvanje našeg identiteta, nešto najljepše što se moglo pojaviti na društvenim mrežama. Počinjemo puniti i glavu a ne samo stomake.
Refika Elkaz
Refika Elkaz
2019-11-13
preporučuje
Zivotopisene objave,bliske za razumjeti ,ono s cime se susrecemo svakodnevno i jako, jako poucne. Voljela bi procitati cijelu knjigu.

Zasnovano na 16 recenzija
Amox
Amox
2022-11-18
Hadzibeg (Bosnian Edition): Schönes Geschenk Sehr schönes Geschenk für unsere Freunde, die haben sich gefreut.
Amazon Customer
Amazon Customer
2019-09-30
Hadzibeg (Bosnian Edition): Expect to laugh and cry Great book! Brought so much laughter and tears.
Jasna
Jasna
2018-05-20
Hadzibeg (Bosnian Edition): Five Stars Ova kniga mi je uljepsala zivot u Americi. Kniga koju bi preporucila svima sto nose Bosnu u srcu.
Amazon Customer
Amazon Customer
2018-05-17
Hadzibeg (Bosnian Edition): Knjiga je toliko dobra da sam je procitala u jednom ... Knjiga je toliko dobra da sam je procitala u jednom dahu.Duhovita :)Dedo Uzeir pokupio sve simpatije a sa ostalim likovima samo se sve upotpunjuje.Sva sjecanja se skupila ona stara ,lijepa i ona manje lijepa al opet u nekom specificnom duhu .Bravo za autora.
Armela Husnic
Armela Husnic
2018-05-16
Hadzibeg (Bosnian Edition): Five Stars Great book
Emm
Emm
2017-08-14
Hadzibeg (Bosnian Edition): Five Stars great book highly recomend
Issa
Issa
2016-04-28
Hadzibeg (Bosnian Edition): Wonderful book. Divna knjiga o svakodnevnom zivotu Wonderful book.Divna knjiga o svakodnevnom zivotu
Amazon Customer
Amazon Customer
2016-04-25
Hadzibeg (Bosnian Edition): Perfect! I am very happy customer! Thank you.
Kabira
Kabira
2016-03-19
Hadzibeg (Bosnian Edition): Five Stars Great book !
Adelmo Omeragic
Adelmo Omeragic
2016-01-01
Hadzibeg (Bosnian Edition): The book was great and it truly reflected how old Bosnian traditions once ... The book was great and it truly reflected how old Bosnian traditions once were. I am looking forward to the next volume.

Kontakt

Pustiš da misle da su upravu i da mogu sve bolje od tebe i rahat nastaviš svoj pos'o.
Ostanite dobri, jer dobar čovjek se kad-tad oporavi od tuđeg zla, a loš neće nikada od svoje zlobe.
Svaki dan se zahvalim Bogu što mi je dao pameti da mogu misliti svojom glavom, a ne mogu mu se nazahvaljivati na blagodeti skromne, ali dovoljne nafake sa kojom mogu sve što znam i vidim reći i raditi kako mi zdrav razum i savjest nalažu, a ne kako mi drugi kažu zarad bolje pozicije i većeg imetka